Триетаноламін

Триетаноламін, являється регулятором PН. Виглядає як в'язка рідина. Колір від світло ― жовтого до прозорого, або повністю безбарвний.

  • Пакування: бочка 200 кг

Властивості

Хімічна формула триетаноламіну, виглядає наступним чином ― (HO-CH2CH2)3N

Розчиняється, але дуже погано, зате чудово поєднується з такими речовинами, як:

  • вода;
  • етанол.

Трохи гірше він розчинний у:

  • бензолі;
  • діетиловому ефірі;
  • лігроїні.

Повністю розчинити триетаноламін, можна тільки у хлороформі.

Галузь застосування

  • косметологія;
  • цементна промисловість;
  • биробництві побутової хімії;
  • виробництві синтетичних волокон;
  • виробництві інгібіторів корозії;
  • входить до складу різних ПАР.

Правила безпеки і специфіка зберігання

Триетаноламін відноситься до речовин третього класу небезпеки. Пари, які виділяються в процесі випаровування, важчі за повітря і скупчуються переважно у тунелях, підвалах, тобто на низьких ділянках поверхні. Потребує спеціалізованої утилізації, оскільки дуже сильно забруднює водойми. Дана речовина пожежонебезпечна. У процесі горіння, виділяються такі шкідливі речовини, як оксиди азоту і ціан.

Шкідливий при ковтання і вдиханні. При попаданні речовини на відкриті і неушкоджені ділянки шкірного покриву, може виникнути роздратування.

Рідина можна зберігати в бочках як в складських приміщеннях, так і на відкритих майданчиках. Принципового температурного режиму для її зберігання немає, оскільки вона прекрасно себе почуває як при температурі в сорок градусів морозу, так і при температурі в сорок градусів тепла. Якщо в приміщенні є опалювальні прилади, то вони повинні знаходитися від бочок, як мінімум на відстані в два метри.

Категорично забороняється зберігати з їдкими агресивными продуктами! Особливо слід уникати поєднання з азотною кислотою і хлором. При дотриманні усіх вищевикладених правил, дана речовина може зберыгатися три роки з моменту виробництва. Після закінчення терміну придатності, використовувати не рекомандовано.

 

Основні характеристики
Щільність речовини 149,2 а.е.м.
Температура кіпіння 360 оС
Температура плавління 21,2 оС